
Nazywam się Dorota Kamińska
Jestem pogodną i otwartą osobą, posiadającą doświadczenie nauczyciela i dietetyka.
Ukończyłam kierunek Technologii żywności i żywienia człowieka na Akademii Rolniczej w Lublinie (obecnie Uniwersytet Przyrodniczy). Następnie rozwijałam swoje zainteresowania studiując chemię na Uniwersytecie Marii Curie – Skłodowskiej oraz Dietetykę i planowanie żywienia w Wyższej Szkole Nauk Społecznych. Posiadam doświadczenie pedagogiczne. Pracuję w szkole z młodzieżą kształcącą się w zawodach gastronomicznych. Staram podzielić się swoją wiedzą, jednocześnie sama czerpiąc inspirację i ucząc się, że nie zawsze należy sztywno trzymać się zasad i przepisów kulinarnych.


Doświadczenie
WIEDZA I PRAKTYKA
Dzięki zdobytemu wykształceniu i doświadczeniu mam szeroką wiedzę praktyczną o żywieniu oraz profilaktyce chorób dieto zależnych.
Proponuję praktyczne porady kulinarne. Pokażę Ci jak ugotować, jak przechować i jak podać posiłki, żeby były atrakcyjne i smaczne.
Wiedza zdobyta na wydziale chemii pozwala mi odróżniać dodatki stosowane do żywności, celem utrzymania jej świeżości i poprawy jakości. Wiem jak wybierać produkty naturalne, świeże i smaczne. Wiem jaka jest ich wartość odżywcza, jakie maja właściwości prozdrowotne i jak je ze sobą łączyć aby były smaczne. Jeśli dalej myślisz, że swoją wiedzę opieram tylko na suchej teorii postaram się Cię zaskoczyć. Kiedyś pracowałam w piekarni i jeśli zechcesz mogę Ci wiele opowiedzieć o pieczywie, które zapewne do tej pory uważasz za „zdrowe.”