Pieczarkowe toffu
Pieczarkowe toffu
Przepis na 2 porcje
Czas przygotowania: 30 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
½ sztuki cebuli
150 g pieczarek(ok 5 sztuk)
garść szpinaku (świeży lub mrożony)
150 gram tofu
2 łyżeczki oleju rzepakowego
Sól, pieprz, oregano, słodka papryka do smaku
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojona drobno cebulę i zaszklij, następnie pokrojony szpinak. Kiedy liście się skurczą dodaj pokrojone pieczarki. Posól. Duś na średnim ogniu aż cały płyn odparuje. Na koniec dodaj pokrojone w kostkę tofu. Dopraw solą, pieprzem, papryka, oregano. Można dodać do makaronu.
Rada praktyczna
Można masę też zmiksować, uformować okrągłe kotlety i upiec w piekarniku.
Dodaj komentarz