Kanapka z jajkiem i awokado

Kanapka z jajkiem i awokado
przepis na 1 porcję
czas przygotowania 2 minuty (+ 10 minut ugotowanie jajka na twardo)
stopień trudności: łatwe
Składniki:
45 g (1 kromka) chleb żytni razowy
50 g (1 sztuka) jajko
50 g (1/2 sztuki) awokado
liść sałaty zielonej (lub kilka liści szpinaku)
sok z cytryny
sól
pieprz
Sposób przygotowania
Na kromkę razowego chleba kroimy plasterki awokado polewamy kilkoma kroplami soku z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem (awokado można zgnieść widelcem doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i w postaci pasty położyć na chleb). Układamy na to sałatę i pokrojone jajko, posypujemy solą pieprzem.
Rada praktyczna
Zrób od razu dwie kanapki są tak dobre, że jedna nie wystarczy…
Dodaj komentarz