Sałatka z fasolki szparagowej i pomidora

Sałatka z fasolki szparagowej i pomidora
Przepis na 2 porcje
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
10 dag fasolki szparagowej
Sól
2 – 3 liście sałaty
1 jajko na twardo
plaster szynki
1 pomidor
3 łyżki kukurydzy
Sos:
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy francuskiej
Sposób przygotowania
Fasolę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić. Szynkę pokroić w paseczki. Sałatę, pomidor umyć. Sałatę i pomidor pokroić. Jajko pokroić w plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Warzywa ułożyć na półmisku delikatnie wymieszać. Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Sos dokładnie wymieszać, polać nim sałatę lub podać osobno w sosjerce. Wierzch sałatki posypać szynką, udekorować plastrami jajka, pomidora.
Rada praktyczna
Fasolkę szparagową gotujemy w dużej ilości osolonej wody bez przykrycia, aby nie straciła zielonego koloru.
Dodaj komentarz