Jagodowa owsianka

Jagodowa owsianka

Jagodowa owsianka

przepis na 1 porcję
czas przygotowania 8 min
stopień trudności: łatwe

 

Składniki:

  • 20 g (2 łyżki) płatków owsianych
  • 200 g (niecała szklanka) mleka
  • 50 g (garść) jagody (mogą być mrożone)
  • 5 g (łyżeczka) cukru

Sposób przygotowania

Jagody myjemy i miksujemy na mus. Płatki owsiane gotujemy 3 -5 minut na mleku. Dodajemy łyżeczkę cukru oraz mus z jagód i mieszamy.

Rada praktyczna

Do ugotowanej owsianki zamiast jagód można dodać:

  • mus z malin lub powidła śliwkowe,
  • ulubione dodatki np. bakalie takie jak orzechy, migdały, rodzynki
  • owoce, np. pomarańcze, banany.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.